Çalışmalarım - Yazılarım - Tecrubelerim

Yapay Zeka Temel Prensipler – Kevin Warwick

Yapay Zeka Temel Prensipler – Kevin Warwick

Yapay zeka konusuna adım atmak istiyor yada bu konuda yeni adım attıysanız bu kitap tam size göre. Ancak bu kitap herhangi bir yazılım yada benzeri bir içeriğe sahip değil. 

yapay-zeka-temel-presipler -1
Var olabilecek tek zeka mutlaka insan zekası gibi mi olmalı ?

Özellikle yapay zeka hakkında teorik bilgi ve teoriler ile birlikte “Zeka Nedir” sorusunu iredeliyor.

yapay-zeka-temel-presipler-3
Yapay zekayı ödül ve ceza yöntemleri ile geliştirebiliriz tıpkı bir çocuk yetiştirir gibi !

Kitabın diğer bir güzel özelliği her başlık sonunda detaylı bilgi kazanmak için birkaç tane kitap ve kaynak adı vermesi, bu kaynakları da okuyarak yapay zeka bilginizi pekiştirebilirsiniz.

6 Yaşımda babamın çalıştığı şirkette ilkkez bilgisayar görmüştüm ve onu gördüğümde hayatın anlamı bu olmalı diye düşünmüştüm. O günden bu güne tam 30 yıldır bilgisayar kullanıyorum. O dönemde insanlar bunun çok farkında değildi ancak günüzmüzde bilgisayarın önemini anlatmaya gerek bile duymuyorum. O gün bilgisayar için yaşadığım duyguyu yapay zekayı kullandığımda da yaşadım ve yine aynı şeyi söylüyorum;

gelecek yapay zekadır !

Gelecekte yapay zeka bilmeyen, yapay zeka üretemeyen ve bu konudan uzak kalanlar, bugün bilgisayar hakkında bilgisi olmayanların durumu ne ise onlarda aynı duruma düşecekler ve gelecekte yapay zeka konusunda söz sahibi olmayanlara yer yok !


Tüm incelemeler 

YouTube

ERCAN KOÇLAR Hakkında

Çalışmalarım çocukken başladı kolonyalı kağıtları yakmak, ilaçları birbirine katmak gibi değişik deneylerim vardı. Kimya kitabında elektroliz ile suyun hidrojen ve oksijene ayrıldığı ve hidrojenin yandığını yazıyordu, o zamanlarda aklım almıyordu sudan nasıl yanan....Devamını okumak için tıklayınız ;)